Mi az a Digitális Otthon Program, mi a DOP?

A Digitális Otthon Program (DOP) célja a leszakadó térségek informatikai felzárkóztatása és versenyképességének növelése, a lakosság munkavállalási képességének és informatikai képzettségének a javítása. A Digitális Otthon Program további célja, hogy a magyarországi otthonokban és az emberek által sűrűn látogatott intézményekben elérhetőek legyenek azok a szolgáltatások, amelyek a 21. századi versenyképesség szempontjából fontosak.

Tehát a Digitális Otthon Program egyik eleme a közoktatási portál, másik eleme a Microsoft-kezdeményezésre létrejövő Digitális Otthon Program lesz.

A kormány és az informatikai ágazat közös kezdeményezéséről az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), valamint a Microsoft, az Intel és a Vodafone részvételével valósítja meg a Digitális Otthon Programot. Ezt a Digitális Otthon Program projektet a Microsoft Magyarország ajánlotta a kormány figyelmébe. A Microsoft volt az első iparági szereplő, amely a Digitális Otthon Program megvalósításához tudásával és forrásaival hozzájárult.

A Microsoft célja a digitális szakadék csökkentése és a digitális írástudás szintjének növelése, Magyarország infotechnológiai fejlettségének növelése, ezáltal a munkanélküliség csökkentése és a gazdasági fejlődés elősegítése. A Microsoft és más informatikai vállalatok számára ugyanis egy fejlett piac sokkal több üzleti lehetőséget nyújt.

hirek.ws.all