Somogyban lezárták a 67-est

A Somogy megye teljes területére 16 órakor elrendelt kamionstop továbbra is érvényben van, a várakozni kényszerülő gépjárművezetők ellátásáról a helyi védelmi bizottságok intézkednek, elzárt település nincs a megyében, a 67-es főutat a hóakadályok miatt Mernyénél lezárták – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfő este. Somogy megye tűzoltóegységeit a nap folyamán eddig 26 káresethez riasztották; hóban elakadt, árokba csúszott és balesetet szenvedett járműveket kellett menteni.
Kaposújlakon a vasúti átjárónál egy német lakóautó felborult, az utasok elszállásolásáról a katasztrófavédelem közreműködésével a megyei védelmi bizottság intézkedik. 
A rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel elrendelték a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik forgalmának korlátozását, ezért Somogyban a M7-es autópályán a Szlovénia irányába haladó 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik forgalmát felfüggesztették, a járműveket a kijelölt kényszervárakozó-helyekre irányítja a rendőrség. 
A Kapos Volán valamennyi járata közlekedik, kisebb elakadások, késések előfordulnak. Helyközi autóbuszjárat akadt el Somogybükkösdön, Bodrog és Kürtöspuszta között, a Torvaj és Lulla közti útszakaszon, Kaposváron és Oroszlónál. A járatok a műszaki mentés után folytatni tudták útjukat. Kaposdada és Zsippó kivételével a buszok minden településre eljutottak.